Om meg

SKRIVERIET

I KORTE TREKK:


Født: Kristiansand, Norge

Bosted: Roma, Italia


Studiebakgrunn: Fransk grunnfag, bachelor i Internasjonale studier fra UiO med ett års studieopphold ved Luther College i Iowa, USA og Erasmus-studier i Spania, der jeg fokuserte på Nord-Afrika kunnskap og politikk i den muslimske verden.Etter ett år ved Peace & Conflict Studies ved UiO, ble jeg tilbudt et internship ved hovedkvarteret til Verdens matvareprogram (WFP) i Roma, og avbrøt studiene. Jeg jobbet i logistikkavdelingen i WFP i tre år, før jeg dro til Leiden i Nederland og tok en mastergrad i Migrasjonshistorie. Siden har jeg tattvidereutdanning i korrupsjonsstudier.


Arbeidserfaring: Etter mastergraden jobbet jeg nesten fire nye år med nødhjelpsoperasjoner i WFP, før jeg sluttet for å ta et kurs i Magazine Writing ved Stanford University og begynne å jobbe som frilansjournalist. I tillegg til jobben som journalist tok jeg oppdrag som valgobservatør, og har i den forbindelse hatt til dels lange opphold i det tidligere Sovjetunionen, spesielt i Ukraina, Tajikistan, Moldova, Mongolia, Kazakhstan, Azerbaidsjan og Russland. Siden har jeg også jobbet i Nepal, Pakistan og Tunisia, hvor jeg i 8 måneder var koordinator for Cartersenteret sine 10 langtidsobservatører i de første valgene etter revolusjonen.


Etter å ha tatt videreutdanning i korrupsjonsstudier, jobbet jeg i åtte måneder som konsulent i IFAD, FNs fond for landbruksutvikling, hvor jeg laget et kurs i korrupsjonsprevensjon for organisasjonens ansatte. Etter den erfaringen gikk jeg tilbake til å jobbe fulltid som frilansjournalist.


Språk: Jeg snakker syv språk, fem av dem godt: norsk, engelsk, italiensk, spansk og fransk, og to av dem middels: portugisisk og russisk.


Andre erfaringer: Jeg har vært interessert i politikk hele livet, og i studietiden var jeg medlem i Høyre, og formann i DKSF. De siste årene har kunst vokst frem som en stor interesse for meg, og jeg organiserer ved anledning kuntutstillinger i Roma, blant de største er Norwegian Hallucinations 2017, med den norske kunstneren Manneraak, og Roma 2020, med den romerske maleren Sergio Ceccotti. Til sist er jeg veldig glad i sport og idrett, da spesielt tennis, som jeg spiller så ofte jeg har mulighet.